Analize senzoriale şi fizico-chimice ale vinurilor, băuturilor alcoolice distilate, sucurilor naturale

16 Noi Analize senzoriale şi fizico-chimice ale vinurilor, băuturilor alcoolice distilate, sucurilor naturale

Un centru de cercetare universitara oferă analize fizico-chimice pentru vin, băuturi alcoolice distillate și pentru sucuri de fructe.


Aspectul inovativ

Analiza concentratiei alcoolice a vinurilor se executa rapid si precis cu ajutorul Distilatorului oenologic electonic Dujardin-Salleron DE 2000, care permite obtinerea distilatului alcoolic in 3-5 minute. In paralele cu taria alcoolica din distilatul obtinut se poate determina si aciditatea volatila. Acest aparat a fost achizitionat in 2007, are performantele ultimei generatii si garanteaza obtinerea unor rezultate exacte.


Domeniile de aplicare

- siguranta alimentara - trasabilitatea pe lantul alimentar - cresterea competitivitatii produseleor horti-viticole


Stadiul actual de dezvoltare

Se pot executa analize demonstrative pe diferite tipuri bauturi alcoolice si nealcoolice pentru evaluarea parametrilor de calitate, la solicitarea beneficiarului.


Proprietate intelectuală

Pentru efectuarea analizelor se utilizeaza metodele standardizate la nivel national si/sau european.