16 Noi Analize senzoriale şi fizico-chimice ale materiilor prime oleaginoase şi ale uleiurilor vegetale
Un institute oferă analize ale materiilor prime oeaginoase, respectiv miros, aspect, continut de corpuri straine, greutate hectolitrica, umiditate, continut de grasime, determinarea impuritătilor insolubile in eter etilic, determinarea umiditătii, determinarea aciditătii libere, determinarea sapunului dizolvat, determinarea substanţelor organice nesaponificabile, determinarea indicelui de saponificare, determinarea indicelui de iod, determinarea culorii de iod.
Aspectul inovativ
Extractia grasimilor brute din materiile prime oleaginoase in vederea determinarii se executa rapid si cu ajutorul sistemului de extractie automat Velp, prevazut cu 3 locuri. Acest aparat a fost achizitionat in 2007, are performantele ultimei generatii si garanteaza obtinerea unor rezultate exacte.
Domeniile de aplicare
- siguranta alimentara - trasabilitatea pe lantul alimentar - cresterea competitivitatii produseleor horti-viticole
Stadiul actual de dezvoltare
Se pot executa analize demonstrative pe diferite tipuri de materii prime oleaginoase la solicitarea beneficiarului.
Proprietate intelectuală
Pentru efectuarea analizelor se utilizeaza metodele standardizate la nivel national si/sau european.